vrijdag 24 juli 2009

Welkom op de webblog van Tom en Larissa

Welkom op de webblog van Tom en Larissa.

Vorig jaar zijn wij voor de 1e keer naar de USA gegaan. Wij hebben toen een rondreis gemaakt door de volgende staten; California, Nevada, Utah en Arizona. Eenmaal thuisgekomen wisten we direct al hoe de vakantie voor 2009 eruit zou zien: back to the USA.

Dit jaar gaan wij een gedeelte van de route van vorig jaar nogmaals overdoen. Ons enthousiasme hebben wij overgebracht op mijn (Larissa) ouders, en wij gaan met zijn vieren naar de USA. Voor mijn ouders zal het de 1e keer zijn dat ze voet zetten op Amerikaanse bodem.

Samengevat ziet de reis van 2009 er als volgt uit:
van San Francisco naar San Jose, Yosemite National Park, Monterey, San Luis Obispo, Solvang, Santa Barbara, Los Angeles en Las Vegas.

Via deze webblog kan je ons volgen tijdens de route. Dit kan d.m.v. de betreffende dag aan te klikken in de rechterkolom onder "volg onze reis". We vinden het ook erg leuk als je een bericht achterlaat.


Groetjes,

Tom en Larissa





4/9 - Amsterdam - Atlanta - San Francisco

We zijn aangekomen in San Francisco, in ons hotel Holiday Inn Golden Gateway.

De reis is erg meegevallen. Het blijft een lange zit maar daar krijg je ook wat voor terug. De wielen van het landingsgestel lieten om 11:00 Nederlandse tijd de Nederlandse bodem los om vervolgens 9 uur later op Atlanta aan te komen. Op Atlanta was het half 3 in de middag. Om half 5 vertrok ons vliegtuig vanaf Atlanta naar San Francisco. Een overstap tijd van 2 uur.

Na aankomst hebben we ons moeten registreren bij de immigratie dienst voor onze visum. We hadden ons meest serieuze gezicht opgezet, want dat is toch een serieuze zaak. Vooral geen grapjes maken. Maar de mannen van Immigrations dachten daar anders over en zowel wij als mijn ouders hebben een ontzettende lol met de immigratie dienst gehad ze bleven maar grapjes maken, was een leuke ontvangst in Amerika.

Vervolgens onze koffers opgehaald en weer gelijk afgegeven voor de volgende vlucht. Dan door de veiligheidscontrole, schoenen uit, riemen af en alles gaat door de scanner. Snel naar het treintje die onder de luchthaven doorloopt en dan naar gate T vanwaar ons vliegtuig zou vertrekken. Drie kwartier voor vertrek waren we daar, dus was goed te doen.

En eenmaal aangekomen in San Francisco waren we snel bij ons hotel. Zo rond 8 uur s'avonds (Nederlandse tijd inmiddels 5 uur s'nachts). Allemaal over de slaap heen maar een pilletje melatonine doet wonderen. Wel wordt je veel wakker s'nachts maar hey je hebt ook een reis terug in de tijd gemaakt.

5/9 - San Francisco

Vanmorgen waren we al vroeg wakker door het tijdsverschil. Hebben in het hotel een heerlijk full american breakfast genoten (Pancakes, vers fruit, muffins, ei, worstjes, bacon teveel om op te noemen). Daarna zijn we naar Fisherman's warf gelopen, zo'n 20 minuten hiernaar toe gewandeld. Na een vlucht van 16 uur waarvan we er 14 zittend doorgebracht hebben was deze wandeling meer dan welkom.

We hebben ons de hele dag bij Fisherman's warf vermaakt. De zeeleeuwen bij pier 39 bekeken en de vele winkels op de pier bezocht. Rond 3 uur s'middags zijn we naar het hotel gegaan om een beetje uit te rusten. S'avonds zijn we gaan eten bij een Thais restaurant. Het eten was erg lekker. Al het eten werd bereid zonder kunstmatige toevoegingen en met verse ingredienten stond er op de kaart. Was heerlijk, alhoewel wij meer enthousiast waren over de snelle aanlevering, want trek in wat voedsel en slaap worden elkaars concurenten. Daarna lekker naar ons bedje gegaan.

Zie ook ons foto album.

6/9 - San Francisco

Vandaag zijn we per boot naar Alcatraz Island gevaren. We waren om 10.00 uur in de ochtend aanwezig op pier 33, vanwaar we om 11.00 uur per boot vertrokken naar Alcatraz.

Rond 1850 is er op Alcatraz een fort gebouwd ter bescherming van San Francisco. Op het eiland waren 400 soldaten aanwezig. Eigenlijk was Alcatraz vanaf 1859 al een gevangenis voor onder andere deserteurs. Vanaf 1934 tot 1963 heeft Alcatraz als gevangenis gediend voor zware misdadigers. Hier zaten onder andere Al Capone en machine gun "Kelly". Het was heel indrukwekkend om de cellen te zien. Via een audio tour werden we rondgeleid langs alle cellen, douches, de bibliotheek en eetzaal. De wind kon zo staan dat alle gezellige geluiden uit San Francisco te horen waren op het eiland Alcatraz. Daardoor besefte de gevangenen maar al te goed wat ze miste van de buitenwereld.

Nadat in 1963 de gevangenis gesloten was, werd het eiland in 1969 door de indianen bezet. Dit was een protest tegen het onteigenen van hun grondgebied door de Amerikaanse overheid. De bezetting heeft 19 maanden geduurd, daarna was er een militair ingrijpen. Niet door deze actie, maar wel tegelijkertijd met het militair ingrijpen, had de Amerikaanse overheid besloten, grondgebied aan de indianen toe te kennen in de vorm van reservaten.

Vanaf 1972 is Alcatraz een National Park en open voor publiek.

Nadat we Alcatraz verlaten hadden zijn we naar Fishermans warf gegaan, en hebben hier heerlijk gegeten bij Boudin.

Zie ook ons foto album.

7/9 - San Francisco

Vandaag was het weer een hele leuke dag in San Francisco.

Om 11:00 uur waren we bij Alamo om onze huurauto, een minivan, op te halen.
Hier reden we om 12:00 uur weg naar Alamo Square, The Painted Ladies. Bekend van de tv-serie Full House. Was erg leuk om te zien.

Daarna zijn we naar Lombard Street gereden, naar het punt dat The Crookedest Street genoemd wordt. Deze straat heeft heel veel kleine bochten. Eerst rijden we een enorme steile straat in (San Francisco is natuurlijk gebouwd op een heuvel). Boven aan de heuvel wordt het verkeer geregeld, daar dit echt een toeristisch attractie is. Het was een ontzettend leuke ervaring om door deze bochtige straat naar beneden te rijden. Tom heeft vandaag in San Francisco met de auto gereden en dat ging perfect. Wij waren alledrie blij dat Tom wilde rijden in deze ontzettend drukke stad, respect voor Tom hi.

Hierna zijn we naar de Golden Gate Bridge gereden. Het was heel mooi helder weer vandaag, dus we konden de brug goed zien. Mooie foto's gemaakt.

Daarna zijn we naar het Palace of Fine Arts gereden. Dit is een kunst museum. We zijn niet binnen in het museum geweest vanwege tijdsgebrek, maar de buitenkant en het park om het museum heen was indrukwekkend genoeg.

Hierna zijn we via Presidio naar ons hotel gereden. Het Presidio is een oude militaire basis. Nu is er een heel mooi park aangelegd aan het water met uitzicht op de Golden Gate Bridge. De voormalig militaire woningen worden nu bewoond door burgers.

Om 17:00 uur zijn we vanaf het hotel naar Fishermans Warf gegaan om daar om 19:00 uur te vertrekken met een cruise van Red & White Fleet. Deze cruise hadden we samen met Raymond, Jacqueline en de kinderen gegeven voor het 45 jarig huwelijk van onze ouders. Onze aanwezigheid kregen ze er ook bij cadeau, hi hi, daar wij dit ook niet wilde missen. De cruise duurde 2 uur en was met een diner en muziek aanboord. De cruise was ontzettend leuk. We hebben de zonsondergang gezien, een verlichte Golden Gate Bridge en daar onder de brug door gevaren. De hele skyline van San Francisco was verlicht, prachtig. Het eten was heerlijk en zowel mijn ouders als wij hebben hier ontzettend van genoten.

Na afloop zijn we toch nog even Fishermans Warf opgelopen voor een paar laatste inkopen. Dit was namelijk onze laatste avond in San Francisco. Met toch wel een beetje pijn in het hart nemen wij morgen afscheid van deze fantastische stad.

Morgen gaan we richting Yosemite National Park.

Zie ook ons foto album

8/9 - San Franciso - San Jose - Oakhurst

Vandaag hebben we het mooie Holiday Inn Golden Gateway hotel en San Francisco verlaten om onze reis te vervolgen via San Jose naar Oakhurst (Yosemite National Park).

Rond 11.00 uur zijn we van San Francisco naar San Jose gereden. Een rit van ongeveer 1 uur. In San Jose kan je ook wel een dag en nacht verblijven. Heerlijk warm weer. Was het in San Francisco zonnig met zo'n 20 graden in San Jose is het zonnig met zo'n 23 graden. Veel winkels die we helaas niet bezocht hebben want we gingen voor het Winchester Mystery House. Deze excursie stond op het forum van usa4all vermeld bij een van de forumleden. Een goede tip want het was ontzettend leuk om dit huis van binnen te bekijken en het verhaal achter de bouw van het huis te vernemen.

Het Winchester Mystery House was bewoond door de 2e directeur en zijn vrouw van de wapenhandelfabriek Winschester. Het verhaald dateert uit 1848.

Mr en mrs Winchester zijn in dit huis in San Jose gaan wonen. Helaas werden ze achtervolgd door ongeluk. Ze kregen een dochter die later overleed. Rond 1900 overleed ook mr Winchester. Het verhaal gaat dat mrs Winchester naar een helderziend medium is gegaan om te vragen wat ze kon doen om het ongeluk dat haar achtervolgde te stoppen.

Het medium vertelde haar dat mrs Winchester in haar leven achtervolgd werd door de geesten van de mannen die met Winchester wapens omgebracht zijn. Om de geesten gunstig te stemmen moest ze haar huis zo danig aan passen dat de geesten een plek hadden om tot rust te komen.

Vervolgens ging mrs Winchester over tot het verbouwen van haar huis. Hiervoor had ze per dag een bedrag van 1.000 dollar te besteden tot aan haar dood. Omdat je eens klaar bent met de verbouwing, maar mrs Winchester toch door wilde gaan om de geesten gunstig te stemmen, zijn er in het huis allemaal onverklaarbare trappen en kasten gebouwd die nergens heen leiden. Er is bijvoorbeeld een kast en als je deze opendoet dan zit er geen kastruimte in maar een horizontale plank die de kast direct weer afsluit. Of een deur die nergens heen leidt. Wanneer je deze opendoet kijk je van 2 hoog de tuin in.

Veel kamers in het huis waren heel mooi ingericht. Elke slaapkamer had wel een piano in de kamer. En de ramen in het huis zijn gedeeltelijk ingezet met Tiffany glas. Daarvan had ze er ook een paar op voorraad staan. Nadat mrs Winchester overleden was ontdekte haar nicht en enige familie lid een voorraadkast met meubels en deuren (ingezet met Tiffany glas) ter waarde van 25.000 dollar. We praten hier over een tijd zo rond 1915. Wat natuurlijk een enorme waarde was die tijd. De rondleiding met gids duurde 65 minuten en was zowel interessant als grappig.

Zo rond half 3 zijn we naar het hotel in Oakhurst gereden waar we om kwart over 6 arriveerde. Weer een ontzettend mooi hotel. Dit maal midden in de natuur. De herten lopen langs je appartement. Wij hebben een kamer beneden direct gelegen aan het buitenzwembad. Mijn ouders hebben een kamer beneden direct gelegen aan het binnen zwembad, heel vervelend allemaal hihi.

Hopelijk hebben we tijd om te zwemmen maar eerst gaan we morgen naar Yosemite National Park.

Zie ook ons foto album

9/9 - Oakhurst - Yosemite National Park

Vandaag zijn we na een heerlijk ontbijt, in een echt amerikaans breakfast restaurant, naar Yosemite National Park gereden.

Het ontbijt was heerlijk. De kok kwam ook nog even uit de keuken en speelde een stukje op de piano. Hij was hier gelukkig ook goed in, dus we hebben een ontbijt gehad met live achtergrond muziek heel grappig. En natuurlijk weer die amerikaanse gastvrijheid die overal aanwezig is, dus ook hier waren we weer very welcome vertelde de serveerster ons.

Om ongeveer 11.30 uur zijn we naar Yosemite National Park gereden. Ons hotel ligt een half uur rijden van de zuid ingang van het park af. Daarna is het een uur rijden naar de vallei. In de vallei parkeer je de auto en van hier uit ga je verder per shuttle bus het park in. Het uitzicht is ontzettend mooi. Eigenlijk zijn er deze tijd van het jaar geen watervallen te zien. Maar wij hadden geluk. Een waterval was nog niet helemaal opgedroogd en we hebben een kleine waterval gezien. De watervallen zijn er na de winter als de sneeuw op de berg/rots toppen begint te smelen.

Het was vandaag zonnig, zo'n 25 graden in Yosemite. Na het bezoek aan de vallei zijn we gereden naar Mariposa Grove, hier staan de giant sequioa trees, heel indrukwekkend en leuk om hier weer te zijn. Deze bomen staan vlak bij de zuidingang, dus binnen een half uur waren wij weer in ons hotel, zo rond 19.30 uur.

Om 20.00 uur zijn we nog even met z'n viertjes het zwembad en de jacuzzi ingedoken, heerlijk ontspannen. Rond 22.30 uur lag iedereen te slapen na een indrukwekkende dag in het Yosemite National Park.

Zie ook het foto album

10/9 - Oakhurst - Monterey

Vandaag zijn we van Oakhurst naar Monterey gereden. In Oakhurst was het vandaag zonnig en 25 graden. Onderweg werd het steeds warmer en zonniger tot aan 37 graden. Daarna werd het weer wat koeler. In Monterey aan de kust is het zonnig en zo'n 19 graden.

Na het ontbijt zijn we zo rond 11.00 uur weggereden uit Oakhurst.
Om 14.30 uur arriveerde we bij de Mission San Carlos Borromeo del Rio Carmelo.
Een missie post gelegen bij Carmel by the sea. Deze dateert uit 1770. Padre Junipero Serra of the Order of Franciscan Friars heeft de missie post opgericht.

Vorig jaar zijn we hier ook geweest. Helaas waren we hier toen maar kort en hebben we alleen de voorkant gezien. Nu hadden we tijd genoeg en hebben we een entree kaart gekocht. De missie post is best groot. Vooral de tuin en binnenplaats zijn groot. Verder hebben we de bibliotheek en keuken gezien. Een aantal meubels dateren uit de begintijd (1770).

Hierna zijn we zo rond 16.30 uur naar ons hotel in Monterey gereden. Weer een heel mooi hotel het Comfort Inn Monterey Bay. We zijn rond 18.30 uur gaan eten bij Denny's. Dit is echt zo'n Amerikaanse diner zoals je ze in de film ziet. Goede service en lekker en veel eten. Voor ons teveel eten. We hadden een voor- en hoofdgerecht. Het eten was heerlijk maar de volgende keer slaan we het voorgerecht over want het is gewoon te veel. En dan hadden wij nog halve porties besteld. Een voorgerecht hier is een hoofdgerecht in Nederland.

Hierna zijn we nog even in de jacuzzi bij het hotel gegaan. Er zijn 2 jacuzzi's en een sauna, gelegen op een houten patio in de buitenlucht. Je kan zo de sterren hemel zien, erg leuk. Ik (Larissa) kon het niet laten om hierna nog even gebruik te maken van het bubbelbad in de hotelkamer. Heb ik thuis niet dus maar even van genieten.

Het zijn indrukwekkende en vermoeiende dagen. Mijn ouders en Tom liggen al een uurtje op een oor, en ik duik zo ook mijn mandje in. Het is nu 23.00 uur. Een mooie tijd na een leuke maar vermoeiende dag.

Zie ook ons foto album voor foto's van deze dag.

11/9 - 17 Mile Drive - Carmel by the Sea - Monterey

Vandaag zijn we rond 8.30 uur naar het ontbijt in het hotel gegaan. We zijn elke dag vroeg wakker. Dat heeft en met het tijdsverschil te maken en dat we toch wel s'avonds erg moe zijn van alle indrukken die we opdoen dus op tijd in bed liggen.

In de ontbijt ruimte stond de tv aan. Het is vandaag 11 september en in New York worden de aanslagen herdacht. Dit was op de tv te zien. We krijgen er nog steeds kippevel van als we de beelden zien.

Het is vandaag zo'n 19 graden, eerst mistig en daarna zonnig in Monterey.

Vanmorgen zijn we rond 10.00 uur via de 17 mile drive gereden naar Carmel by the Sea.

De 17 mile drive is een weg langs de kust tussen Monterey en Carmel.
Om hier te mogen rijden moesten we een entree betalen van 10 dollar (voor 1 auto).
Aan het begin en einde van de 17 mile drive staat een tolpoortje.

De weg leidt langs een prachtige kustroute, waar veel vogels en zeeleeuwen verblijven. Het gebied bestaat voornamelijk uit golfparcours en villa's zo gelegen aan de prachtige kust. De huizen zijn hier ongeloofelijk groot en staan practisch op het golfparcour, Pebble Beach Club. Wat ze toch allemaal kunnen doen van die 10 dollar per auto hi.

Vanmorgen was het mistig wat vaak op deze route voorkomt, helaas konden we daardoor geen zeeleeuwen spotten, maar de flarden mist, die boven de zee hing, was ook prachtig om te zien. Verder hebben we de Lonely Cypres gezien. Langs de 17 mile drive staan veel cypressen, echter deze cypres is al 250 jaar oud.

Nadat we de 17 mile drive gereden hadden, kwamen we aan bij Carmel by the Sea.
Clint Eastwood is hier burgemeester geweest. Het verhaal gaat dat hij in Carmel een gebouw/appartementencomplex wilde laten bouwen dat hoger was dan toegestaan. Omdat hij hier geen toestemming voor kreeg heeft hij zich verkiesbaar gesteld als burgemeester. Nadat hij als burgemeester gekozen was, heeft hij het bouwplan goedgekeurd, zijn de appartementen gebouwd en nadat zijn periode als burgemeester erop zat was hij weer burgemeester af.

Carmel is zeg maar hetzelfde zoals wij in Nederland het Gooi kennen, alleen dan nog allemaal net iets duurdere/grotere huizen en auto's. Je kijkt je ogen uit. Een heel duur shopping center, met namen als Louis Vuitton. Hier hebben we bij een supermarkt/delicatessen winkel een hamburger gegeten. Niet zo'n Mc Donald burger maar een echte cheese burger, vers bereid, hey je zit hier natuurlijk wel in Carmel dus een Mc Donald krijgt hier geen voet aan de grond. Buiten bij de winkel stonden bankjes, stoelen en tafeltjes en hebben we heerlijk in het zonnetje zitten eten.

Hierna zijn we naar Monterey Cannery row gereden. Dit gebied bestaat uit allerlei winkels zo aan de kust. Voorheen waren hier sardien fabrieken gevestigd. In de oude fabrieken zitten nu winkels en restaurants. Hier hebben we nog even een pauze ingelast en zijn wat gaan drinken in een restaurant/bar, wat vroeger dus een sardien fabriek was, erg leuk. Mijn vader bestelde een biertje, Heineken, en kreeg daar gratis een local beer bij. De ober vond dat hij dat ook even geproefd moest hebben, erg aardig toch. We waren hier rond 13.30 uur en zijn om 16.00 uur naar ons hotel gegaan, zo'n 15 minuten rijden. We hebben de touristische route teruggenomen langs Fishermans warf te Monterey. De haven van Monterey. We waren te moe om hier uit te stappen, maar hebben het wel nog even meegekregen vanuit de auto.

Het is ook hier weer ontzettend leuk. De tijd gaat wel veel te snel en de dagen vliegen voorbij. Maar dat is ook een goed teken, we genieten er enorm van.
Vanavond staat nog even in het vooruitzicht de jacuzzi bij het hotel.

Zie ook het foto album.

12/9 - Monterey - San Luis Obispo

Vandaag zijn we extra vroeg opgestaan, namelijk om 6.00 uur omdat we een leuke maar lange dag in het voorzicht hadden. Na het ontbijt zijn we om 8.00 uur weggereden uit Monterey. Vlak bij het hotel is route highway 1 gevestigd. Dit is de route langs de kust van San Francisco naar Los Angeles. Wij hebben vandaag gereden vanaf Monterey naar San Luis Obispo om morgen onze route richting Anaheim, Los Angeles voort te zetten.

Alhoewel het vandaag helaas weer mistig was, is de kustroute wel ontzettend leuk en mooi om te rijden. Om 10.00 uur zijn we even gestopt bij restaurant Nepenthe.
Vanaf het terras van dit restaurant heb je uitzicht over de kustlijn, aangezien het restaurant op een cliff gebouwd is. Helaas door de mist was ons uitzicht niet zo groot, maar de heerlijke chocolade melk met slagroom en broodjes maakten een hoop goed ha.

Hierna zijn we verder gereden langs de route totaan San Simeon. Op het strand van San Simeon liggen veel zee leeuwen (Sea Elephants). Deze liggen hier te rusten en als ze het warm hebben gooien ze zand op d'r buik dit is een ontzettend leuk gezicht.

We reden hier weg om 12.30 uur en we hadden kaarten gereserveerd bij Hearst Castle om 13.20 uur. Gelukkig zat het verkeer mee en waren we zelfs te vroeg bij Hearst Castle en mochten we al met de tour van 13.00 uur mee.

Wij hadden al kaarten gereserveerd. Mijn ouders zouden in eerste instantie niet meegaan, maar nadat ze het kasteel op de heuvel zagen liggen en er nog kaarten beschikbaar waren besloten ze toch om mee te gaan. Ze hebben hier geen spijt van gehad. Wij hebben tour 1 gedaan, de experience tour. Heel indrukwekkend. William Hearst, krantenmagnaat, reisde samen met zijn moeder toen hij vijf jaar was door Europa. Zijn moeder bezocht vele kastelen in Europa. Hier deed William de eerste ideeen op.
Toen hij zijn rijkdom vergaard had, met zijn kranten imperium, liet hij een ranch bouwen op een heuvel in Californie, in San Simeon, nu bekend als Hearst Castle. Deze ranch werd gebouw eind 1800 en ontworpen door een vrouwelijke architect.

Nadat de ranch gebouwd was, liet hij van over heel de wereld allerlei kunst overkomen. Zo is er een grieks ingericht buitenzwembad. Zijn er diverse vazen en meubels uit verschillen europese landen. We mochten niets aanraken dat is voor ons vanzelfsprekend maar toch liep er speciaal iemand mee om op te letten dat we niet per ongeluk de muren of pilaren bij het zwembad aan zouden raken. We mochten wel foto's nemen maar dan zonder flitser omdat het licht slecht is voor de schilderijen en vazen etc. William nodigde hier veel hollywood sterren waaronder Charlie Chaplin en Clark Cable uit. Hij had een prive bioscoop, hier werd tijdens de tour een korte film uitgezonden van William met enige gasten die hij uitgenodigd had op de ranch. Zo zie je een tenniswedstrijd tussen Charlie Chaplin en een toenmalig zeg maar wimbledon winnaar. William was getrouwd en had 5 zonen en een dochter, welke later ontvoerd is. Gelukkig is dit goed afgelopen en ze leeft nog steeds. Hij was getrouwd maar leefde op de ranch met zijn vriendin. In de gastenverblijven mocht niet gegeten en gedronken worden. Alleen in het hoofdgebouw. Wie er op op visite was tot de president aan toe, er werd niet geserveerd in de gastenverblijven.

Wij hebben het midden grote gastenverblijf gezien, de dinnerzaal en het zwembad.
In de dinnerzaal is een scene uit een van de films van Harry Potter opgenomen vertelde de gids. De plafonds zijn bewerkt met 22 karaat goud. Het een is nog indrukwekkender dan het ander. Zie de foto's.

Hierna zijn we naar ons hotel in San Luis Obispo gereden, het Vagabond Inn.
Weer een echt Amerikaans hotel, met verwarmd zwembad, en mooie hotelkamers.

Tegenover het hotel is een shopping center dus daar hebben we natuurlijk nog even rondgelopen. Daarna zijn we gaan eten en nu is het zo'n elf uur dus tijd om te gaan slapen. Morgen hebben we weer een leuke dag in het vooruitzicht en gaat de wekker weer om 6 uur af.

Zie ook het foto album.

13/9 - San Luis Obispo - Los Angeles

Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan. Om 6:0 uur ging de wekker af. We zijn om 8:15 uur weggereden uit San Luis Obispo op naar Anaheim, LA.

Via het forum van USA4all heb ik het adres van de Neverland Ranch van Michael Jackson kunnen achterhalen. Deze ranch ligt in Los Olivos, California. Aangezien dit op onze route ligt zijn we er naar toe gereden.

Je ziet op de foto's de poort naar Neverland. Hoewel dat het enige is wat je momenteel meekrijgt van Neverland, was het toch heel indrukwekkend. De muziek spreekt ons aan, mee opgegroeid. En als je daar dan bent en alle schriftelijke berichten ziet die de vele fans achter gelaten hebben op de stenen dan raakt dat je wel, heel bijzonder om daar even te zijn.

We kwamen daar een man en vrouw uit San Diego tegen en hebben even met ze staan kletsen. De amerikanen zijn zo hartelijk en vriendelijk, heel makkelijk benaderbaar en dat maakt het juist zo leuk in dit land.

Hierna zijn we rond 11:00 uur naar Solvang gereden. Dit is een Deens dorp midden in California. Heel grappig om te zien. Even de winkels langs en dan door naar Santa Barbara.

We kwamen rond 13:00 uur in Santa Barabara aan. Hebben daar even de missie post bezocht en zijn toen rond 13:30 uur doorgereden naar Anaheim, Los Angeles. Hier kwamen we terecht via de highway 101, rondom LA zes rijbanen naast elkaar, best druk. We hebben echt bewondering voor Tom, zoals hij meegaat in het verkeer en zich niet gek laat maken door alle drukte op de zes rijbanen om hem heen. Wij doen het hem niet na.

We arriveerde om 16:30 uur bij ons hotel. Echt weer zo'n leuk hotel, ik val behoorlijk in herhaling inmiddels. Het hotel ziet eruit als een kasteel, Castle Inn & Suites. Heeft een zwembad en jacuzzi. Een winkelboulevard om de hoek, met allemaal leuke winkels en restaurants. En Disneyland ligt werkelijk aan de overkant van het hotel op een loopafstand van 7 minuten. Je ziet het reuzenrad met Mickey erop aan de overkant bij ons hotel. S'avonds is het hier zo'n 19 graden en overdag zonnig en 26 graden. Een prima temperatuur om ook nog iets te kunnen ondernemen en om s'middags even te ontspannen bij het zwembad.

We hebben het zo ontzettend naar ons zin alle vier, echt leuk.
Vanavond zijn we even de boulevard met winkels en restaurants afgelopen en hebben heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurant. Daarna nog even gebubbeld in de Jacuzzi. Het is nu 22:15 uur en volgens mij ligt iedereen in coma, behalve ik (Larissa) maar dat zal ook niet lang meer duren. Na alle indrukken is het heerlijk om ook lekker te gaan slapen. Morgen gaan we naar Disneyland.

Voor nu weltrusten en vergeet niet naar de foto's van vandaag te kijken.

14/9 - Los Angeles

Vandaag konden we een beetje uitslapen. Om 11:30 uur zijn we van ons hotel naar Disneyland gewandeld. Het hotel ligt echt tegenover het park, een wandeling van 7 minuten. De dag begon een beetje bewolkt maar gedurende de dag kwam het zonnetje door en uiteindelijk was het zonnig met zo'n 26 graden, goed te doen als je een park gaat bezoeken.

Het park is vergelijkbaar met Disneland Parijs. Bij binnenkomst in het park arriveer je in Main Street. Van hieruit kan je naar de volgende landen gaan:
Tomorrowland, Fantasyland, Frontierland, Mickey's Toontown, Adventureland, New Orleans en Critter Country. Wij zijn in de volgende landen geweest: Tomorrowland, Fantasyland, Adventureland, Frontierland en New Orleans Square.

We hebben de volgende attracties bezocht:

Buzz Lightyear Astro Blasters, waar je een echte verdediger van het luchtruim kan worden. Je gaat in wagentjes en wordt door de wereld van Buzz gereden.

Honey I Shrunk the Audience, dit is een 3D film waarbij je een bril opkrijgt om de effecten uit de film optimaal te ervaren. Er worden bijvoorbeeld muizen losgelaten in de film en dan voel je de muizen langs je voeten en benen wandelen, d.m.v. windvlagen die onder de stoelen uitkomen. Verder zie je alles op je afkomen wat van het filmdoek afspat, er komt een slang en een leeuw op je af, deze hangt dan echt recht voor je doordat je de bril op hebt. Aan het einde van de film niest er een hond en voel je wat spetters naar beneden vallen, yak, wel grappig.

Finding Nemo Submarine Voyage. Hier ga je met zo'n 30 mensen in een onderzeer en wordt je onderwater door het land van Nemo gevaren. Was heel erg leuk om te zien.

Hierna zijn we in Its A Small World gegaan. Je wordt in bootjes vervoerd en het is allemaal een hele vrolijke boel, aangezien ze van verschillende landen de kenmerken hebben geplaats d.m.v. kleine poppetjes die aangekleed zijn in de kledij van het land en er is constant hele vrolijke muziek. Helaas blijft het deuntje wel wat lang in je hoofd hangen, hi.

Vervolgens zijn we in het treintje van het park gegaan om te ontdekken hoe de andere parken eruit zien. We zijn bij New Orleans Square uitgestapt. echt leuk, helemaal georienteerd op New Orleans. De gebouwen die hier staan zien er echt uit zoals we weleens op foto's gezien hebben van de stad New Orleans. Hier hebben we de attractie Pirates of the Caribbean gedaan. Je gaat in bootjes en wordt in het donker langs feestvierende piraten gevaren.

Daarna zijn we naar Main Street gewandeld, waar de Celebrate Party zich afspeelde. Een parade waar alle karakters van Walt Disney aanwezig zijn. Begeleidt door hele leuke muziek en dansers. Gisteren was Mickey trouwens jarig.

Om 20:00 uur ging het park dicht en zijn we aan de overkant even een snelle hap gaan eten bij een buffet restaurant, was erg lekker eten. Daarna nog even op de kamer met z'n viertjes zitten kletsen en om 22:30 uur was het toch echt bedtijd.

De foto's van deze dag plaats ik later. Het is hier nu 9:15 uur en de zon schijnt al flink. Vandaag gaan we naar Hollywood.

15/9 - Los Angeles

Gisterenavond zagen we op de tv dat Patrick Swayze op 57 jarige leeftijd overleden is. De acteur bekend van North en South en natuurlijk Dirty Dancing en Gosth. Op tv wordt er veel aandacht aan besteed. Ze laten veel "oude" interviews zien. Het heeft veel indruk op de Amerikanen gemaakt en natuurlijk ook op ons. Helaas is een goed mens en acteur veel te jong overleden.

Vanmorgen zijn we rond 10:30 uur naar Hollywood gereden. Vanaf ons hotel in Anaheim ongeveer een rit van drie kwartier. Het was erg druk op de weg. Los Angeles is een druk bezochte weg en de highways slippen hier snel dicht, zelfs als het geen spitsuur is. En dan praat je toch over zes rijbanen naast elkaar, kan je nagaan hoeveel verkeer er in deze stad aanwezig is. Het was vandaag zonnig met zo'n 26 graden.

We hebben in Hollywood de Walk of Fame bezocht, de boulevard van de sterren.
Hier lopen ook allemaal acteurs rond verkleed als Spiderman, Marlyn Monroe etc. Je kan met deze mensen op de foto. Zelfs Spongebob loopt op de walk of fame. Heel erg leuk om te zien. Hierna zijn we naar het Chinese/Kodak Theater gegaan, waar hand- en voetafdrukken van de sterren te vinden zijn. Bij de ster van Michael Jackson lagen nog wat bloemen langs de rand van de stoep. Vooral bij deze ster was het erg druk. Bij het Chinese/Kodak Theater vinden ieder jaar de oscar uitreikingen plaats.

Na de lunch zijn we zo rond 15:15 uur naar de Santa Monica Pier gereden.
De Santa Monica Pier is de bekenste pier van Los Angeles. Het is er erg gezellig, met een klein pretpark en carroussel op de pier. We hebben het strand even bezocht en hebben op de pier wat gedronken.

We zijn rond 18:00 uur naar het hotel gereden, precies spitsuur, we waren rond 19:15 uur in ons hotel. Nog even wat gegeten bij het buffet restaurant om de hoek. Heerlijk eten voor een spotprijs van 8 dollar per persoon en dan mag je eten zoveel je wilt.

Morgen gaan we naar Las Vegas, zo'n, 450 km rijden vanaf Los Angeles.

16/9 - Los Angeles - Las Vegas

Vandaag zijn we om 6:00 uur opgestaan. We hadden zo'n 450 km voor de boeg.

We zijn van Los Angeles (California) via Calico (Ghost Town) naar Las Vegas (Nevada) gereden. Was het in Los Angeles s'ochtends vroeg 28 graden, al snel liep de temperatuur op naar 32 graden in Calico en 35 graden in Las Vegas.

We reden om 8:00 uur weg en kwamen om 11:00 uur in Calico Ghost Town aan.
Dit was vroeger een stad waar verscheidende zilvermijnen actief waren. Nu wordt het in stand gehouden voor het toerisme. Hier hebben we in de saloon wat gegeten onder genot van live muziek. Voor de saloon zat een man piano te spelen en in de saloon had je echt het idee dat je jaren terugging in de tijd.

Om 13:00 uur was het echt te warm om hier nog rond te lopen en zijn we doorgereden naar Las Vegas. Hier kwamen we om 16:30 uur aan. Hotel Planet Hollywood, we love it.

Eenmaal aangekomen in het hotel hebben we de auto geparkeerd via valid parking.
Op het internet hadden we gelezen dat indien je voor self parking kiest je met je bagage door heel het winkelcentrum van het hotel moet lopen naar de balie om in te checken. Nou dan doen we ook een keer luxe. Eenmaal gekozen voor valid parking komt er een man naar je toe die de sleutels uit handen neemt en een bell boy belt om te helpen met de bagage. Nadat de bagage op een kar geladen is krijg je een nummer mee.
Nadat je op je kamer bent, bel je het nummer en wordt de bagage door de bell boy bezorgd. Je geeft de bell boy fooi en klaar, super makkelijk.

We hebben een hele mooie luxe hotelkamer, groot. De badkamer kent drie aparte gedeelten, een voor het toilet, een aparte doucheruimte en een aparte ruimte waar een heerlijk groot bad staat.

We zitten met onze kamer aan de zijkant van de strip vanwaar we uitzicht hebben op de lichtstad. Elke kamer heeft een thema. Planet Hollywood is gebaseerd op films. Onze kamer heeft als thema de film "Flight of the Intruder" (nooit van gehoord hi, toch maar eens kijken als we thuis zijn). Op de kamer hangen filmposters en schilderijen van de film. Er hangt een helm die ook in de film voorkomt en er staat een ronde tafel van glas. Onder het glas bevinden zich allemaal filmatributen.

S'avonds zijn we in het casino van het hotel een hapje gaan eten en even gaan kijken bij de fontein van het Belaggio hotel, bekend uit de film Ocean 11.

Het Belaggio hotel is bij ons aan de overkant. Als wij uit het hotel lopen dan staan we direct midden op de las vegas boulevard, ook wel bekend als de Strip. Waar het 24 uur per dag feest is, maar in de hotelkamer merk je daar niks van, wat wel zo prettig is voor een goede nachtrust. In het casino staat een motor welke gebruikt is in een film met Sylvester Stallone. Deze film komt in 2010 uit.

Rond 22:00 uur zijn we gaan slapen.

Foto's van deze dag zal ik later op de webblog plaatsen.

17/9 - Las Vegas

Vandaag is Jordy jarig, Jordy gefeliciteerd, Jordy is vandaag 2 jaar geworden.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben zijn we vanmorgen in het hotel bij Starbucks gaan ontbijten.

Hierna zijn we naar de parkeergarage gelopen om de auto op te halen. Waren wij helemaal ingesteld op het feit dat we 36 dollar moesten betalen voor de valid parking, blijkt dat dit een gratis service van het hotel is. Wel even de man een fooi gegeven die de auto voor ons ophaalde.

Hierna zijn we naar het vliegveld gereden, zo'n 15 minuten, om de auto vast in te leveren. Deze hebben we de komende dagen in Las Vegas niet meer nodig. Het inleveren ging echt supersnel. Je rijdt de parkeergarage in en er staat een man die de auto in ontvangst neemt, een bon uitprint (we hadden al vooruit betaald, dit was alleen een inleverbewijs) en klaar.

Klaar om de taxi te nemen naar de premium outlet stores.
We waren om 11.30 uur in de premium outlets stores. Hier heb je allemaal bekende merken voor 2/3 van de prijs. En omdat de dollar koers heel gunstig staat, rond de 1,45 is dit voor ons super goedkoop. We hebben hier dan ook de hele dag heerlijk gewinkeld en zijn behoorlijk goed geslaagd alle vier. De termperatuur is wel zo'n 35 graden maar daar merk je niet veel van. In alle winkels staat de airco aan. We waren zo om 18:00 uur op onze hotelkamer.

We zijn rond 19:30 uur de strip van Las Vegas opgelopen naar het Venetian hotel. Om 19:00 uur is het donker in Las Vegas en kan je al genieten van alle mooie verlichting in de stad. Het feest op de Strip begin dan eigenlijk pas goed, overdag is het redelijk rustig op de strip.

Wat een mooi hotel is het Venetian hotel. Het is eigenlijk geen hotel meer te noemen met de gondels die over het water varen in het hotel en de vele winkels, hier raak je makkelijk de weg kwijt zo groot is het.

Er was een gekostumeerd feest gaande, direct op het plein waar wij bij een italiaans restaurant zaten te eten. De mensen waren verkleed met kostuums uit de phantom of the opera, heel mooi om te zien. Er werd ook live muziek gespeeld en gezongen, heel mooi en gezellig.

Om twaalf uur s'avonds waren we weer in ons hotel, hardstikke moe van alle indrukken en het winkelen maar een superleuke dag, dat was het zeker.

18/9 - Las Vegas

Viva Las Vegas!!!!

Vanmorgen vroeg na het ontbijt bij Starbucks, even een gokje gewaagd in het casino van Planet Hollywood en 100 dollar gewonnen, ha. Echt pure winst want Tom had 1 dollar in de machine gedaan en hield uiteindelijk 104,50 dollar over. Vandaag houden we een rustig dagje. We zijn bij het zwembad gaan liggen. Wat een gaaf hotel is dit toch. Het zwembad is op de 6e etage en kijkt uit over de Strip, zo op de fontein van het Belaggio hotel, waar om het kwartier een watershow is.

Handdoeken en ligbedden zijn gratis aanwezig. Het is vandaag zo'n 37 graden in de zon, vandaar dat we wel grotendeels in de schaduw gebleven zijn, en dan is het goed te doen. Na een drukke dag gisteren is het heerlijk om vandaag rustig aan te doen.

Als je binnenkomt bij het zwembad dan is er een groot plateau met ligbedden en een bar en restaurant. Links en recht van het plateau bevindt zich op een verhoging aan iedere kant een zwembad. Er staat gezellige muziek op. We vermaken ons hier prima.

Vanavond nog even een gokje gewaagd. Maar heeft helaas niks opgeleverd, wel 20 dollar gekost, ach ja het is vakantie. We zijn vanavond naar het Ceasars hotel gelopen. Dit hotel is helemaal in Romeinse steil gebouwd. Hier hebben we weer onze ogen uitgekeken en heerlijk gegeten. Op de terugweg in het hotel weer gestrand in verscheidene leuke winkels. Niet dat we alles kopen wat we zien, maar het is gewoon zo leuk om overal te kijken.

Het is nu 1 uur s'nachts en buiten 25 graden. Het is dat het donker is anders zou je denken dat het 3 uur s'middags is. We gaan nu slapen om morgen Las Vegas verder te ontdekken.


Ik heb de webblog ook bijgewerkt wat betreft de afgelopen twee dagen.

Foto's plaats ik later nog.

19/9 - Las Vegas

Vandaag hebben we eerst heerlijk uitgeslapen en na een ontbijt bij Starbucks zijn we naar het Hard Rock Hotel gelopen. Hier hebben we voor Peter (broer Saskia) drumstokjes gekocht, dit had hij eerder dit jaar aan ons gevraagd en het is gelukt.
Het is vandaag zo'n 37 graden dus hierna zijn we per taxi verder gegaan, toch wel erg warm om te lopen.

We zijn nog even naar een echte Amerikaanse shopping mall gegaan waar de airco heerlijk aan stond. Tom en ik wilde een andere fotocamera kopen en aangezien de dollarkoers zo gunstig staat, 1,47 is het slimmer om deze hier aan te schaffen i.p.v. in Nederland. En we zijn geslaagd.

Hierna zijn we naar ons hotel gegaan. Even op de kamer gezeten en s'avonds op de Las Vegas Strip zijn we naar hotel New York New York gegaan. Je voelt hem al aankomen, dit hotel is helemaal gebaseerd op New York, met allemaal straatjes zoals je ze in New York hebt, herkenbaar van tv.

Om 21:30 uur zijn we wat in ons hotel gaan eten om vervolgens om 23:00 uur het bedlampje uit te doen en te gaan slapen.

20/9 - Las Vegas

Vandaag lukt het me weer om de webblog bij te werken. Ik had wat problemen met het internet. Kon ook geen berichten meer plaatsen op de webblog. Maar ja, je zit hier natuurlijk ook minden in de woestijn dus ik vind het al een wonder dat we internet hebben.

Vandaag weer heerlijk uitgeslapen. Geen winkels voor ons vandaag. Morgen vertrekken we uit Las Vegas dus we hebben gekozen voor een rustig dagje bij het zwembad.

Vanavond zijn we nog even gaan kijken bij de fonteinen van het Bellagio hotel en vervolgens zijn we nog even naar hotel Paris gelopen. Binnen in dit hotel waan je, je in Parijs. De voeten van de eiffeltoren staan midden in het hotel, en aan de buitenkant heb je de rest van de eiffeltoren, met restaurant bovenin.


Hierna zijn we nog even in ons hotel een hapje gaan eten.
Het hotel waar wij in verblijven is super en mochten we weer eens naar Las Vegas gaan dan zullen we zeker weer voor Planet Hollywood kiezen. De service is hier uitstekend, met elke dag een krant voor de deur en hele vriendelijke mensen in het hotel. De zwembaden zijn zo leuk opgesteld, en je kijkt vanuit het zwembad op de eiffeltoren van hotel Paris. Verder moet ik zeggen dat de strawberry cocktails hier ook bijdragen aan het feit dat dit mijn lievelingshotel geworden is, hi.

Nu is het 23:30 uur en een mooie tijd om te gaan slapen aangezien we morgenochtend om 06:10 uur opgehaald worden voor onze reis naar het vliegveld van Las Vegas, wat overigens maar een kwartier rijden is vanaf ons hotel.

Voor nu weltrusten.

21/9 - Las Vegas - Detroit i.p.v. Atlanta - Amsterdam

Back Home!

We zijn weer in Nederland en kunnen terugkijken op een hele gezellige en leuke vakantie. We zijn maandag om 12:00 uur plaatselijke tijd vertrokken en dinsdag om 9:00 uur Nederlandse tijd aangekomen.

Maarrr.... onze terugreis is niet zo soepel verlopen als de heenreis.

Maandagmorgen werden we opgehaald om 6:10 uur door een vooraf betaalde shuttlebus. Binnen 15 minuten waren we op het vliegveld en toen begon de "gezelligheid".

Al een tijdje kan je met je elektronisch paspoort inchecken bij hiervoor bestemde machines op het vliegveld. Op de heenweg werkte dit perfect. Maar je voelt 'm al aankomen op de terugweg niet. We waren niet bekend in het systeem, onze tickets bestonden niet meer.

We werden naar de balie voor Special Services gebracht. We zouden vandaag vliegen van Las Vegas naar Atlanta en dan door naar Amsterdam. Aangekomen bij de balie van Special Services werd ons verteld dat onze tickets niet meer geldig waren, want we waren zonder dat we het wisten overgeboekt naar een andere vlucht. We zouden dan van Las Vegas via New York naar Amsterdam vliegen i.p.v. Atlanta. En de vlucht naar New York was al vertrokken.

De balie medewerkster(s) waren gelukkig heel erg hulpvaardig. De medewerkster ging bellen met het hoofdkantoor en die vertelde heel "leuk" dat omdat wij onze vlucht gemist hadden we maar nieuwe tickets moesten kopen omdat Delta Airlines hier niet verantwoordelijk voor was. Nou is onze vraag wie dan wel?

Volgens Delta waren onze tickets in augustus aangepast maar ik heb in september nog met het reisbureau gebeld en het vluchtschema doorgenomen en toen was er niks van een aanpassing bekend, heel vreemd allemaal. Toch maar even contact opnemen met het reisbureau, maar wij denken dat Delta deze verandering i.v.m. een overboekt vliegtuig gedaan heeft en ons hiervan niet op de hoogte gesteld heeft.

Natuurlijk hebben wij niet voor nieuwe tickets betaald daar wij hier ook niks aan konden doen. De baliemedewerkerster was het met ons eens en haalde haar supervisor erbij. Deze sprak met de vrouw van het hoofdkantoor en maakte haar duidelijk dat we allemaal weten hoe het werkt met lijnvluchten en vroeg of ze zelf de verantwoording op zich kon nemen door ons kosteloos nieuwe tickets te geven. Nou na anderhalf uur wachten (ze mogen wel stoelen neerzetten bij Special Services) en een dikke rij achter ons bij de balie (allemaal probleemgevallen) hadden we eindelijk onze nieuwe "gratis" tickets. We zouden met NorthWest Airlines, via Detroit naar Amsterdam gaan. We hebben hier wel een positieve draai aan kunnen geven omdat de vluchtroute via Detroit gunstiger was en 3 uur korter duurde dan de oorspronkelijke route. En het heeft ook geen zin om hier verder je plezier door te laten bederven want het is nou eenmaal gebeurt.

Dan de koffers wegen en inleveren. Dat ging ook niet zo makkelijk, maar dit was onze eigen schuld. De koffers waren alle vier een kilo te zwaar. Dus werd ons verteld dat we per koffer 150 dollar moesten bij betalen of dingen achter moesten laten.

Ik begrijp dat ze een grens moeten trekken, maar we hebben het hier over 150 dollar voor 1 kilo overgewicht per koffer. Aangezien we geen spullen achter wilde laten hebben we gevraagd hoe we het beste konden handelen, om er zo "goedkoop" mogelijk vanaf te komen, proberen kan altijd. We konden de overtollige kilo's uit 3 koffers in 1 koffer doen. Dan hadden we 1 koffer die 4 kilo te zwaar woog en betaalde we eenmaal 150 dollar. Nou, gezellig in de hal overpakken en per stel 75 dollar betalen, het is niet anders en gelijk maar weer vergeten en een goede leer voor de volgende keer, dat ze echt heel streng zijn. We waren overigens niet de enige, bijna iedereen stond over te pakken een gezellig samenzijn, pfff. De regels zijn dan ook pas kortgeleden aangescherpt en worden streng toegepast.

Hierna zijn we door de douane gegaan.

Om 11:00 uur zou ons vliegtuig vanaf Las Vegas naar Detroit vertrekken. Zou, inderdaad. We hadden op Detroit een overstaptijd van 35 minuten. We moesten om 18:20 uur aan boord gaan en om 19:20 uur zou het vliegtuig vertrekken. Nou we hadden dus een uur vertraging, vliegtuig ging om 12 uur weg. Het halen van de overtap zou wel spannend worden. De vlucht zou 3 uur en 24 minuten duren, er is een tijdsverschil van ongeveer 3 uur tussen Las Vegas en Detroit.

Doordat onze tickets veranderd waren, zaten wij op de eerste vlucht niet naast elkaar. Mijn ouders zaten dan nog wel op dezelfde rij, rij 12 maar Tom zat op rij 8 en ik op 6. Ik dacht, ik vraag gewoon aan de man naast me of hij alleen reist en zoja met Tom zou willen ruilen. De man reisde alleen maar wilde niet ruilen, zo kinderachtig. Dus zat ik de hele weg naast een nors type. Aan de andere kant naast me zat een man uit Canada waarvan zijn vrouw voor hem zat dus graag wilde blijven zitten en dat is natuurlijk logisch. Tom had meer geluk, die zat tussen twee dames in die hem de hele weg eten toestopte. Mijn ouders zaten uiteindelijk wel naast elkaar omdat de persoon naast mijn moeder zelf aanbood te ruilen, kijk zo kan het ook.

De Canadese man naast mij was zo'n aardige man. Hij vertelde dat als wij op Detroit zouden aankomen we direct bij de uitgang bij de balie moesten vragen bij welke gate we moesten zijn. Ook liet hij mij d.m.v. een route kaart van de aankomsthal zien waar we uit zouden stappen en waar we heen moesten gaan, erg vriendelijk en handig.

Ik had hem het avontuur van die ochtend verteld. Ik zag de andere norse man naast me met de minuut spijt krijgen van zijn beslissing, net goed.

We landen op Detroit om 18:45 uur (plaatselijke tijd) en het vliegtuig zou dus om 19:20 uur vertrekken. Gelijk bij de balie gevraagd waar we heen moesten en ze adviseerde ons te rennen. We moesten van Gate A1 naar A34. We hebben nog nooit zo hard gerend, we hebben het gehaald binnen 17 minuten (waarvan niet alle minuten gerend hoor, we zijn geen topsporters) van het ene uiteinde van de hal naar het andere. Het vliegtuig bleef uiteindelijk een kwartier langer wachten omdat er veel vertraging was en veel mensen te laat waren. Dat is ons geluk geweest, anders hadden we echt niet meer het vliegtuig in gemogen. Onze boardingtime was verstreken.

Om 9:00 uur Nederlandse tijd kwamen we aan op schiphol en zijn we met de shuttle bus van het Van der Valk hotel naar onze auto gebracht en naar huis gegaan. Na zo'n inspannende reis is het heerlijk weer thuis te komen. Hond opgehaald want die hebben we erg gemist.

Wij zijn allemaal positief ingesteld en de wat rommelige teruggreis heeft zeker geen negatief gevoel achtergelaten voor wat betreft de superleuke vakantie die we gehad hebben. Het tweede vliegtuig was dan ook erg luxe met voor ieder een eigen dvd speler met muziek, film en spelletjes. Gelukkig zaten we naast elkaar in het vliegtuig op deze vlucht.

Het is hier mooi weer en dat is prettig thuiskomen. Nu nog even van die vervelende jetlag af. Het tijdsverschil met Las Vegas is 9 uur en dat merken we goed. We hebben nog wat vrije dagen om de jetlag van ons af te schudden.

22/9 - Aankomst Schiphol te Amsterdam

Ik ga de webblog nog verfijnen en de foto's van de overige dagen erop plaatsen dus hou de webblog nog even in de gaten.

Vandaag (donderdag 24/9) heb ik de foto's van de overige dagen in Las Vegas toegevoegd aan de webblog.

Vandaag ook even met het reisbureau gebeld. En zoals we al dachten is het "probleem" bij onze terugreis niet veroorzaakt door het reisbureau.

Nadat de tickets geprint zijn kan er geen verandering meer gemaakt worden, behalve dan door de vliegtuigmaatschappij. Waarschijnlijk was de oorsponkelijke vlucht gewoon vol of overboekt en hebben ze ons zonder kennisgeving op een andere vlucht gezet. Nou had dat geen probleem hoeven zijn als ze ons op een vlucht later gezet hadden i.p.v. vroeger. Want zo hebben wij nooit de kans gekregen om de vervangende vlucht te halen.

We hebben een hele leuke vakantie gehad die heel goed georganiseerd is door het reisbureau American Vacations, echt een aanrader.