vrijdag 24 juli 2009

15/9 - Los Angeles

Gisterenavond zagen we op de tv dat Patrick Swayze op 57 jarige leeftijd overleden is. De acteur bekend van North en South en natuurlijk Dirty Dancing en Gosth. Op tv wordt er veel aandacht aan besteed. Ze laten veel "oude" interviews zien. Het heeft veel indruk op de Amerikanen gemaakt en natuurlijk ook op ons. Helaas is een goed mens en acteur veel te jong overleden.

Vanmorgen zijn we rond 10:30 uur naar Hollywood gereden. Vanaf ons hotel in Anaheim ongeveer een rit van drie kwartier. Het was erg druk op de weg. Los Angeles is een druk bezochte weg en de highways slippen hier snel dicht, zelfs als het geen spitsuur is. En dan praat je toch over zes rijbanen naast elkaar, kan je nagaan hoeveel verkeer er in deze stad aanwezig is. Het was vandaag zonnig met zo'n 26 graden.

We hebben in Hollywood de Walk of Fame bezocht, de boulevard van de sterren.
Hier lopen ook allemaal acteurs rond verkleed als Spiderman, Marlyn Monroe etc. Je kan met deze mensen op de foto. Zelfs Spongebob loopt op de walk of fame. Heel erg leuk om te zien. Hierna zijn we naar het Chinese/Kodak Theater gegaan, waar hand- en voetafdrukken van de sterren te vinden zijn. Bij de ster van Michael Jackson lagen nog wat bloemen langs de rand van de stoep. Vooral bij deze ster was het erg druk. Bij het Chinese/Kodak Theater vinden ieder jaar de oscar uitreikingen plaats.

Na de lunch zijn we zo rond 15:15 uur naar de Santa Monica Pier gereden.
De Santa Monica Pier is de bekenste pier van Los Angeles. Het is er erg gezellig, met een klein pretpark en carroussel op de pier. We hebben het strand even bezocht en hebben op de pier wat gedronken.

We zijn rond 18:00 uur naar het hotel gereden, precies spitsuur, we waren rond 19:15 uur in ons hotel. Nog even wat gegeten bij het buffet restaurant om de hoek. Heerlijk eten voor een spotprijs van 8 dollar per persoon en dan mag je eten zoveel je wilt.

Morgen gaan we naar Las Vegas, zo'n, 450 km rijden vanaf Los Angeles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten