vrijdag 24 juli 2009

6/9 - San Francisco

Vandaag zijn we per boot naar Alcatraz Island gevaren. We waren om 10.00 uur in de ochtend aanwezig op pier 33, vanwaar we om 11.00 uur per boot vertrokken naar Alcatraz.

Rond 1850 is er op Alcatraz een fort gebouwd ter bescherming van San Francisco. Op het eiland waren 400 soldaten aanwezig. Eigenlijk was Alcatraz vanaf 1859 al een gevangenis voor onder andere deserteurs. Vanaf 1934 tot 1963 heeft Alcatraz als gevangenis gediend voor zware misdadigers. Hier zaten onder andere Al Capone en machine gun "Kelly". Het was heel indrukwekkend om de cellen te zien. Via een audio tour werden we rondgeleid langs alle cellen, douches, de bibliotheek en eetzaal. De wind kon zo staan dat alle gezellige geluiden uit San Francisco te horen waren op het eiland Alcatraz. Daardoor besefte de gevangenen maar al te goed wat ze miste van de buitenwereld.

Nadat in 1963 de gevangenis gesloten was, werd het eiland in 1969 door de indianen bezet. Dit was een protest tegen het onteigenen van hun grondgebied door de Amerikaanse overheid. De bezetting heeft 19 maanden geduurd, daarna was er een militair ingrijpen. Niet door deze actie, maar wel tegelijkertijd met het militair ingrijpen, had de Amerikaanse overheid besloten, grondgebied aan de indianen toe te kennen in de vorm van reservaten.

Vanaf 1972 is Alcatraz een National Park en open voor publiek.

Nadat we Alcatraz verlaten hadden zijn we naar Fishermans warf gegaan, en hebben hier heerlijk gegeten bij Boudin.

Zie ook ons foto album.

2 opmerkingen:

 1. Hoi vakantiegangers,

  Zo te zien is het heel erg gaaf daar. Alcatraz lijkt precies zo als in de film. Leuk dat jullie het zo erg naar jullie zin hebben en dat de reis is meegevallen. We kijken uit naar jullie volgende verslag.

  groetjes,
  Raymond, Jacqueline en de kids

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Raymond, Jacqueline en kids.

  We vermaken ons hier in San Francisco.
  De tijd gaat te snel in deze superleuke stad.
  Maar dat gaan we waarschijnlijk van alle steden zeggen waar we naartoe gaan.
  Leuk dat jullie onze webblog volgen en een berichtje achter gelaten hebben.
  Tot snel.
  Groetjes,
  Wim, Gerrie, Tom en Larissa

  BeantwoordenVerwijderen