vrijdag 24 juli 2009

8/9 - San Franciso - San Jose - Oakhurst

Vandaag hebben we het mooie Holiday Inn Golden Gateway hotel en San Francisco verlaten om onze reis te vervolgen via San Jose naar Oakhurst (Yosemite National Park).

Rond 11.00 uur zijn we van San Francisco naar San Jose gereden. Een rit van ongeveer 1 uur. In San Jose kan je ook wel een dag en nacht verblijven. Heerlijk warm weer. Was het in San Francisco zonnig met zo'n 20 graden in San Jose is het zonnig met zo'n 23 graden. Veel winkels die we helaas niet bezocht hebben want we gingen voor het Winchester Mystery House. Deze excursie stond op het forum van usa4all vermeld bij een van de forumleden. Een goede tip want het was ontzettend leuk om dit huis van binnen te bekijken en het verhaal achter de bouw van het huis te vernemen.

Het Winchester Mystery House was bewoond door de 2e directeur en zijn vrouw van de wapenhandelfabriek Winschester. Het verhaald dateert uit 1848.

Mr en mrs Winchester zijn in dit huis in San Jose gaan wonen. Helaas werden ze achtervolgd door ongeluk. Ze kregen een dochter die later overleed. Rond 1900 overleed ook mr Winchester. Het verhaal gaat dat mrs Winchester naar een helderziend medium is gegaan om te vragen wat ze kon doen om het ongeluk dat haar achtervolgde te stoppen.

Het medium vertelde haar dat mrs Winchester in haar leven achtervolgd werd door de geesten van de mannen die met Winchester wapens omgebracht zijn. Om de geesten gunstig te stemmen moest ze haar huis zo danig aan passen dat de geesten een plek hadden om tot rust te komen.

Vervolgens ging mrs Winchester over tot het verbouwen van haar huis. Hiervoor had ze per dag een bedrag van 1.000 dollar te besteden tot aan haar dood. Omdat je eens klaar bent met de verbouwing, maar mrs Winchester toch door wilde gaan om de geesten gunstig te stemmen, zijn er in het huis allemaal onverklaarbare trappen en kasten gebouwd die nergens heen leiden. Er is bijvoorbeeld een kast en als je deze opendoet dan zit er geen kastruimte in maar een horizontale plank die de kast direct weer afsluit. Of een deur die nergens heen leidt. Wanneer je deze opendoet kijk je van 2 hoog de tuin in.

Veel kamers in het huis waren heel mooi ingericht. Elke slaapkamer had wel een piano in de kamer. En de ramen in het huis zijn gedeeltelijk ingezet met Tiffany glas. Daarvan had ze er ook een paar op voorraad staan. Nadat mrs Winchester overleden was ontdekte haar nicht en enige familie lid een voorraadkast met meubels en deuren (ingezet met Tiffany glas) ter waarde van 25.000 dollar. We praten hier over een tijd zo rond 1915. Wat natuurlijk een enorme waarde was die tijd. De rondleiding met gids duurde 65 minuten en was zowel interessant als grappig.

Zo rond half 3 zijn we naar het hotel in Oakhurst gereden waar we om kwart over 6 arriveerde. Weer een ontzettend mooi hotel. Dit maal midden in de natuur. De herten lopen langs je appartement. Wij hebben een kamer beneden direct gelegen aan het buitenzwembad. Mijn ouders hebben een kamer beneden direct gelegen aan het binnen zwembad, heel vervelend allemaal hihi.

Hopelijk hebben we tijd om te zwemmen maar eerst gaan we morgen naar Yosemite National Park.

Zie ook ons foto album

1 opmerking: