vrijdag 24 juli 2009

9/9 - Oakhurst - Yosemite National Park

Vandaag zijn we na een heerlijk ontbijt, in een echt amerikaans breakfast restaurant, naar Yosemite National Park gereden.

Het ontbijt was heerlijk. De kok kwam ook nog even uit de keuken en speelde een stukje op de piano. Hij was hier gelukkig ook goed in, dus we hebben een ontbijt gehad met live achtergrond muziek heel grappig. En natuurlijk weer die amerikaanse gastvrijheid die overal aanwezig is, dus ook hier waren we weer very welcome vertelde de serveerster ons.

Om ongeveer 11.30 uur zijn we naar Yosemite National Park gereden. Ons hotel ligt een half uur rijden van de zuid ingang van het park af. Daarna is het een uur rijden naar de vallei. In de vallei parkeer je de auto en van hier uit ga je verder per shuttle bus het park in. Het uitzicht is ontzettend mooi. Eigenlijk zijn er deze tijd van het jaar geen watervallen te zien. Maar wij hadden geluk. Een waterval was nog niet helemaal opgedroogd en we hebben een kleine waterval gezien. De watervallen zijn er na de winter als de sneeuw op de berg/rots toppen begint te smelen.

Het was vandaag zonnig, zo'n 25 graden in Yosemite. Na het bezoek aan de vallei zijn we gereden naar Mariposa Grove, hier staan de giant sequioa trees, heel indrukwekkend en leuk om hier weer te zijn. Deze bomen staan vlak bij de zuidingang, dus binnen een half uur waren wij weer in ons hotel, zo rond 19.30 uur.

Om 20.00 uur zijn we nog even met z'n viertjes het zwembad en de jacuzzi ingedoken, heerlijk ontspannen. Rond 22.30 uur lag iedereen te slapen na een indrukwekkende dag in het Yosemite National Park.

Zie ook het foto album

3 opmerkingen:

 1. he Hallo daar
  prachtig hoor wat een natuur,
  zou zeggen geniet ze.
  Nog fijne dagen
  groetjes van Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wil,

  Leuk dat je onze webblog volgt.
  Veel groetjes,
  Gerrie, Wim, Tom en Larissa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Rob, Sheila en Max,

  Leuk dat jullie een berichtje achterlaten en de webblog volgen.

  Het is even wennen hoe het werkt. Ik zit constant op deze mini laptop me te vertypen aangezien ik geen mini vingers heb hi.

  Het is hier ontzettend leuk en mooi.
  We zijn de route aan het uitzetten hoor :-)
  Mmm over dat trouwen kan ik nog niks beloven dat het niet gebeurt, want zelfs de man bij de immigratie dienst heeft er wat van gezegd tegen ons en toen hebben we beloofd in Las Vegas te gaan trouwen. Tom in Elvis pak en misschien dat ik dan maar ga als Cher ha.
  Neeee hoor, we gaan natuurlijk niet trouwen zonder jullie als getuige, maar dat betekent nog wel dat jullie een x mee moeten gaan naar Las Vegas.

  Gisteren had Tom een steak die volgens hem zo groot was dat deze over zijn bord heen hing. Nou was wel groot, maar paste nog op bord hoor.
  Het eten is hier wel echt goed. Vorig jaar waren niet zo enthousiast over het eten maar blijkbaar doen we nu toch weer andere hotels en restaurants aan.

  Groetjes,
  Tom en Larissa

  BeantwoordenVerwijderen