vrijdag 24 juli 2009

11/9 - 17 Mile Drive - Carmel by the Sea - Monterey

Vandaag zijn we rond 8.30 uur naar het ontbijt in het hotel gegaan. We zijn elke dag vroeg wakker. Dat heeft en met het tijdsverschil te maken en dat we toch wel s'avonds erg moe zijn van alle indrukken die we opdoen dus op tijd in bed liggen.

In de ontbijt ruimte stond de tv aan. Het is vandaag 11 september en in New York worden de aanslagen herdacht. Dit was op de tv te zien. We krijgen er nog steeds kippevel van als we de beelden zien.

Het is vandaag zo'n 19 graden, eerst mistig en daarna zonnig in Monterey.

Vanmorgen zijn we rond 10.00 uur via de 17 mile drive gereden naar Carmel by the Sea.

De 17 mile drive is een weg langs de kust tussen Monterey en Carmel.
Om hier te mogen rijden moesten we een entree betalen van 10 dollar (voor 1 auto).
Aan het begin en einde van de 17 mile drive staat een tolpoortje.

De weg leidt langs een prachtige kustroute, waar veel vogels en zeeleeuwen verblijven. Het gebied bestaat voornamelijk uit golfparcours en villa's zo gelegen aan de prachtige kust. De huizen zijn hier ongeloofelijk groot en staan practisch op het golfparcour, Pebble Beach Club. Wat ze toch allemaal kunnen doen van die 10 dollar per auto hi.

Vanmorgen was het mistig wat vaak op deze route voorkomt, helaas konden we daardoor geen zeeleeuwen spotten, maar de flarden mist, die boven de zee hing, was ook prachtig om te zien. Verder hebben we de Lonely Cypres gezien. Langs de 17 mile drive staan veel cypressen, echter deze cypres is al 250 jaar oud.

Nadat we de 17 mile drive gereden hadden, kwamen we aan bij Carmel by the Sea.
Clint Eastwood is hier burgemeester geweest. Het verhaal gaat dat hij in Carmel een gebouw/appartementencomplex wilde laten bouwen dat hoger was dan toegestaan. Omdat hij hier geen toestemming voor kreeg heeft hij zich verkiesbaar gesteld als burgemeester. Nadat hij als burgemeester gekozen was, heeft hij het bouwplan goedgekeurd, zijn de appartementen gebouwd en nadat zijn periode als burgemeester erop zat was hij weer burgemeester af.

Carmel is zeg maar hetzelfde zoals wij in Nederland het Gooi kennen, alleen dan nog allemaal net iets duurdere/grotere huizen en auto's. Je kijkt je ogen uit. Een heel duur shopping center, met namen als Louis Vuitton. Hier hebben we bij een supermarkt/delicatessen winkel een hamburger gegeten. Niet zo'n Mc Donald burger maar een echte cheese burger, vers bereid, hey je zit hier natuurlijk wel in Carmel dus een Mc Donald krijgt hier geen voet aan de grond. Buiten bij de winkel stonden bankjes, stoelen en tafeltjes en hebben we heerlijk in het zonnetje zitten eten.

Hierna zijn we naar Monterey Cannery row gereden. Dit gebied bestaat uit allerlei winkels zo aan de kust. Voorheen waren hier sardien fabrieken gevestigd. In de oude fabrieken zitten nu winkels en restaurants. Hier hebben we nog even een pauze ingelast en zijn wat gaan drinken in een restaurant/bar, wat vroeger dus een sardien fabriek was, erg leuk. Mijn vader bestelde een biertje, Heineken, en kreeg daar gratis een local beer bij. De ober vond dat hij dat ook even geproefd moest hebben, erg aardig toch. We waren hier rond 13.30 uur en zijn om 16.00 uur naar ons hotel gegaan, zo'n 15 minuten rijden. We hebben de touristische route teruggenomen langs Fishermans warf te Monterey. De haven van Monterey. We waren te moe om hier uit te stappen, maar hebben het wel nog even meegekregen vanuit de auto.

Het is ook hier weer ontzettend leuk. De tijd gaat wel veel te snel en de dagen vliegen voorbij. Maar dat is ook een goed teken, we genieten er enorm van.
Vanavond staat nog even in het vooruitzicht de jacuzzi bij het hotel.

Zie ook het foto album.

1 opmerking:

 1. Hey Robbie, Sheila en Max,

  We zijn erg benieuwd naar onze Elvis en Cher kostuums als we thuis komen hi, ben erg benieuwd wat je voor ons gemaakt hebt. Oja en getuigen gaan dan als Jim Reeves verkleed, hadden we dat al verteld ha ha.

  Gaaf zeg dat jullie een nieuwe badkamer krijgen, kies maar voor een jacuzzi hoor, het went snel :-)

  Groetjes,
  Tom en Larissa

  BeantwoordenVerwijderen