vrijdag 24 juli 2009

10/9 - Oakhurst - Monterey

Vandaag zijn we van Oakhurst naar Monterey gereden. In Oakhurst was het vandaag zonnig en 25 graden. Onderweg werd het steeds warmer en zonniger tot aan 37 graden. Daarna werd het weer wat koeler. In Monterey aan de kust is het zonnig en zo'n 19 graden.

Na het ontbijt zijn we zo rond 11.00 uur weggereden uit Oakhurst.
Om 14.30 uur arriveerde we bij de Mission San Carlos Borromeo del Rio Carmelo.
Een missie post gelegen bij Carmel by the sea. Deze dateert uit 1770. Padre Junipero Serra of the Order of Franciscan Friars heeft de missie post opgericht.

Vorig jaar zijn we hier ook geweest. Helaas waren we hier toen maar kort en hebben we alleen de voorkant gezien. Nu hadden we tijd genoeg en hebben we een entree kaart gekocht. De missie post is best groot. Vooral de tuin en binnenplaats zijn groot. Verder hebben we de bibliotheek en keuken gezien. Een aantal meubels dateren uit de begintijd (1770).

Hierna zijn we zo rond 16.30 uur naar ons hotel in Monterey gereden. Weer een heel mooi hotel het Comfort Inn Monterey Bay. We zijn rond 18.30 uur gaan eten bij Denny's. Dit is echt zo'n Amerikaanse diner zoals je ze in de film ziet. Goede service en lekker en veel eten. Voor ons teveel eten. We hadden een voor- en hoofdgerecht. Het eten was heerlijk maar de volgende keer slaan we het voorgerecht over want het is gewoon te veel. En dan hadden wij nog halve porties besteld. Een voorgerecht hier is een hoofdgerecht in Nederland.

Hierna zijn we nog even in de jacuzzi bij het hotel gegaan. Er zijn 2 jacuzzi's en een sauna, gelegen op een houten patio in de buitenlucht. Je kan zo de sterren hemel zien, erg leuk. Ik (Larissa) kon het niet laten om hierna nog even gebruik te maken van het bubbelbad in de hotelkamer. Heb ik thuis niet dus maar even van genieten.

Het zijn indrukwekkende en vermoeiende dagen. Mijn ouders en Tom liggen al een uurtje op een oor, en ik duik zo ook mijn mandje in. Het is nu 23.00 uur. Een mooie tijd na een leuke maar vermoeiende dag.

Zie ook ons foto album voor foto's van deze dag.

1 opmerking:

 1. Wat een heerlijkheid allemaal!! We gaan echt sparen want het klinkt allemaal heel leuk. En echt sparen moeten we ook want a.s. woensdag komt de klusjesman met de kangoo de badkamer eruit slopen... oei oei.. maar heel leuk om mee bezig te zijn en gaat echt mooi worden. Je mag ook in ons bad dan hoor, weten alleen nog niet of het een jacuzzi wordt :-)...
  Gisteravond naar Coldplay in Nijmegen geweest. Was weer erg gaaf. Gelukkig toch zo wijs om vandaag vrij te nemen dus lekker loom daggie.
  Heel veel plezier nog en laat dat Elvis en Cherkostuum maar voor wat het is. Ik naai hier wel wat in mekaar en dan gaan we gewoon gezellig naar Loosduinen en daarna naar de wok haha.

  Groetjesss!!

  P.s. slechte timing nu die badkamer anders waren we elke avond bij jullie komen douchen :-))

  BeantwoordenVerwijderen